Bjud på något på din konstutställning

När du som konstnär ställer ut dina konstverk på ett galleri kanske för första gången, kan det vara särskilt trevligt att bjuda gästerna på någonting.

Testa något nytt och låt dina gäster även då få en speciell upplevelse utöver konsten. Till exempel kan du välja att bjuda på Matcha te eller Matcha Latte. För att göra en Matcha Latte vispar du därmed matchapulver med lite vatten och möjligtvis socker. Sedan värmer du upp mjölk och vispar den till ett skum. Mjölken kan då vara komjölk eller även till exempel havre- eller sojamjölk. Efter det häller du skummet i ett glas och därefter häller du matchablandningen ovanpå. På detta sätt får du en varm dryck att bjuda på.

Du kan även bjuda på en liten saltig godbit, för att låta gästerna känna sig välkomna. En liten bit tunt knäckebröd med matjessillröra med tunna rödlöksringar ovanpå. Skärgårdslimpa med pepparrotsfärskost och kallrökt lax med en dillkvist ovanpå. Eller en liten getostpaj med smak av rödbeta och färsk rucola ovanpå.

Du kan också välja att bjuda på en liten söt godbit. Chokladdoppade jordgubbar, mörk chokladtryffel med lingon eller vit chokladcheesecake bitar med passionsfrukt, kan därmed vara bra alternativ.