Konstresa genom Sverige

 Även delarna av Sverige utanför Uppsala är fyllt med mysiga och intressanta museum. I denna artikeln tänker vi gå igenom några förslag på hur en rundresa inom Sverige för konstens skull skulle kunna se ut.svenska flaggan

Transport

Då det är många olika stoppunkter på en konstresa som denna så kan det vara mycket fördelaktigt att göra resan med bil. Självklart finns även möjligheten att göra resan med kollektivt med antingen buss eller tåg.

Boende

Då många av städerna som vi föreslagit är lite större så är campingmöjligheterna inte speciellt optimala. Vill man bo på hotell så är möjligheterna dock desto bättre. I alla de nämna orterna förutom Gotland så har till exempel hotellkedjan Elite närvaro med ett eller flera hotell. Perfekt om man vill leva med en hög standard under hela resan och inte behöva stöta på några underliga överraskningar.

Gotland

Att besöka Gotland och Visby är i sig en kulturellt mycket givande upplevelse. Om man då lägger till Gottlands museum som grundades redan 1875 under namnet Föreningen Gotlands Fornvänner  till besöket har man en mycket komplett blick långt tillbaka i den Svenska historien. Hotellet håller även världens största silverskatt från vikingatiden som tillsammans vägde hela 67 kilo.

Karlstad

I Karlstad hittar man Värmlands museum som 2005 av svenska museiföreningen blev utnämnt till Sveriges bästa. Bortsett från att dokumentera den lokala historian så hålls det även regelbundet olika utställningar där. Under sommaren 2016 hålls till exempel en utställning med foton tagna av skådespelaren Dennis Hopper som annars är känd från filmer så som Apocalypse Now och Blue Velvet.

Göteborg

Världskulturmuseet utmanar ofta rådande samhällsnormer och visar med sina utställningar världen från ovanliga eller rent av kontroversiella vinklar. För tillfället visas till exempel utställningen Afghan tales med fotografier från nutida Afghanistan.Utöver världskulturmuseet och alla dess utställningar så finns det även många andra museum i Göteborg. Bland annat radiomuseet där man kan lära sig om radions historia.

Stockholm

Det går inte att åka på en riktig kultur och museiresa genom Sverige utan att stanna i Stockholm. Stockholm har många av de största och mest imponerande utställningarna och museumen i hela norden. Bland annat fotografiska museet har snabbt blivit ett mycket välbesökt och högt ansett museum sedan de slog upp portarna 2010. Även moderna museet är ett måste och ger en möjlighet att inte bara beskåda svensk konst utan även världskända konstnärer så som Salvador Dalí och Pablo Picasso.