För dig som konstnär – skaffa det du behöver

Att måla är avkopplande och befriande för många. Släpp tankarna på allt annat och upptäck lugnet som alla pratar om. På Kalenderkungen hittar du allt du kan tänkas behöva för att börja skapa dina egna konstverk. Beställ online och få hem dina produkter inom endast två till fem dagar, och börja experimentera.

Olja eller akryl

Först måste du bestämma dig för om du vill måla med olja eller akryl. De två har ganska olika egenskaper, så det gäller att känna till skillnaderna. Om du är nybörjare kan akryl vara till din fördel att börja med då du enkelt blandar färger tillsammans med vatten. Dessutom torkar färgen mycket snabbare. På så sätt behöver du inte vänta innan du kan fortsätta med nästa lager. Det är även en okomplicerad process att rengöra penslarna när du är klar då akryl är vattenlösligt.

Gör din research

Är du osäker på vad du ska beställa, kan du med fördel börja med lite research. Du kan komma att behöva olika saker beroende på vad du är tänkt att skapa för projekt. Det finns alla möjliga hjälpmedel för att åstadkomma olika effekter. Testa dig fram med nya tekniker och verktyg.