Uppsala – en studentstad med närhet till huvudstaden

uppsala_310298231Det pratas mycket om Sveriges största städer. Vid det här laget vet nog de flesta vad som finns att göra i storstäderna Stockholm, Göteborg och Malmö. Sverige har dock mer än så att erbjuda – vad sägs till exempel om ett besök till den fjärde största staden Uppsala? Här finns ett brett utbud av saker att göra och se.

Detta är Uppsala

Har du varit på besök i Uppsala någon gång? Detta är Sveriges fjärde största stad med sina 140 454 invånare. Stadens läge är också mycket bra – du kan till exempel ta dig till Stockholm på under 40 minuter. Staden har dessutom ett rikt studentliv. Här hittar du nämligen anrika Uppsala Universitet, som också är Sveriges första universitet.

Besöksstaden Uppsala – nya hotell byggs

Uppsala må inte vara Sveriges största stad, men med sin variation i besöksutbud är det ändå en populär stad att besöka. Närheten till Stockholm gör den också till en turiststad. Det här innebär att fler hotell vill etablera sig i staden, och ett av dem som är i full gång med det är Elite. Deras första hotell i staden är på gång att byggas, och beräknas stå färdigt i mars 2017. Hotellet kommer att ligga central i staden, precis intill centralstationen. Med hela 198 lyxiga rum lär det bli succé!

Matställen i Uppsala

Uppsala erbjuder en varierad och modern matkultur. Här kan du hitta mysiga caféer, högklassiga restauranger och nytänkande mat från världens alla hörn. På Messob får du testa på det afrikanska köket, Burgers & Beers serverar amerikanska hamburgare och på GinnDee får du njuta av det thailändska köket. Är du vegetarian? Lugn, det finns mycket även för dig. Testa till exempel på den helvegetariska restaurangen Légume.