Uttrycka sig via konst

Att uttrycka sig genom konst finns det många som gör, och olika är vägarna att gå. En del målar eller fotograferar, andra sjunger medans en del skriver poesi. Att få uttrycka sina känslor på detta sätt är ett fantastiskt sätt, att dela med sig så andra får uppleva olika saker.

Skriv en bok

Att kunna skriva ner sina tankar och idéer är för vissa ett måste och för andra så kanske det räcker med att blogga lite lätt. Skulle det vara så att du har en idé på att börja skriva en bok så kolla in dessa tips som kan hjälpa dig till en början. Om det är så att du seriöst går i tankarna med att skriva en bok så försök vara konsekvent i ditt skrivande, bestäm dig för att varje söndag så skriver du på din bok. Skulle det visa sig att du känner inspirationen komma en vardagskväll, skriv då. När du har skrivit klar så är det dags att ge ut sin bok, och i dag så kan du enkelt gå in på Vulkan en av Nordens största bokutgivare och där beställa någon av deras tjänster. Du kan välja att göra allt själv, Vulkan ger dig verktygen för att skapa och publicera din bok. Med deras distributionspaket så hjälper de till att bli publicerad, distribuerad och utgiven.

Skapa en fotobok

Det är väldigt smidigt i dag att skapa en bok med egen tagna bilder, flera företag online finns för att sammanställa och skapa din bok med bilder. Perfekt present för far- eller morföräldrarna till jul eller födelsedag. Det du gör är att du väljer de bilder du vill ha med i boken och använder dig av ett verktyg som fotoboksföretaget har på sin hemsida. Använder du dig av en Mac dator så kan du använda iPhoto som medföljer din dator och producera böckerna direkt i det programmet och beställa via Apples hemsida. Enkelheten att göra en egen fotobok är enorm och det ser mycket proffsigt ut med en sådan fotobok.

Hantverk

Wood toolsDet är även konst när man skapar hantverk. Det finns så många sätt att virka, sticka, snickra och exempelvis smide. Tack vare internet behöver man aldrig ha bristande inspiration. Det finns folk som stickar och virkar i grupp för att sedan klä in lyktstolpar och statyer. YouTube har fått tusentals videos där folk visar hur man gör det själv. Om man har rätt verktyg kan man även skapa otroliga konstverk i trä och metall. Saker som till och med har säljvärde. Det är också väldigt kul och fridfullt att få jobba med sina händer. Sticka halsdukar på vintern och bygg köksmöbler och förvaringskistor på sommaren.